Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!

Υλικά:

2 κούπες βούτυρο

1/2 κούπας ζάχαρη άχνη

1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας ελαφριά έως ότου γίνει μία μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγουν από το φούρνο βάζουμε τα κουραμπιεδάκια πάνω σε λαδόκολλα που είναι πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και με ένα μεγάλο σουρωτήρι τα κοσκινίζουμε με μπόλικη άχνη.

  Tip: 

  •    Δεν παραζυμώνουμε γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
  •    Κόβουμε και σε σχήματα αν θέλουμε. Εγώ έκανα στρόγγυλους εκείνους που έβαλα μέσα αμύγδαλο και μισοφέγγαρο τους σκέτους για να ικανοποιήσω όλα τα γούστα.

Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!

Advertisements

About twinmirrors

https://twinmirrors.wordpress.com/
This entry was posted in Γλυκά, RECIPES and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s