Σούπερ donuts παραλίας στο σπίτι!


This image has an empty alt attribute; its file name is berliner-17811_640-2.jpg

Ο χειμώνας ήρθε απότομα αλλά εμείς θα σας βοηθήσουμε να προσαρμοστείτε καλύτερα με μία συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι. Αυτά τα donuts δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα » έτοιμα». Γίνονται περίπου 25 κομμάτια και είναι ένα εύκολο γλυκάκι. Διατηρείτε άνετα μέσα σε ένα τάπερ για 2-3 μέρες. Δοκιμάστε τα και σίγουρα

θα γίνει η συνταγή σας. Εμείς όσες φορές τα κάναμε δεν χρειάστηκε καν τάπερ.

Για τα ντόνατ-λουκουμάδες :

4 κούπες αλεύρι

1/4 κούπας βούτυρο ( λιωμένο)

1 αυγό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/4 κούπας ζάχαρη

3/4 κούπας χλιαρό γάλα

1/4 κούπας χλιαρό νερό

1 κομματάκι νωπή μαγιά ( περίπου 30 γραμμ.) ή ένα φακελάκι ξερή 

Εκτέλεση :

-Λιώνουμε την μαγιά, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει μία ελαστική ζύμη που να μην »κολλάει».

-Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, έπειτα ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο.

-Κόβουμε με μία κούπα ή ποτήρι ανάλογα το μέγεθος που τα θέλουμε.

-Με το καπάκι από ένα μπουκάλι δημιουργούμε την τρύπα στο κέντρο.

-Αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με μερέντα ή κάποια μαρμελάδα τα αφήνουμε ολόκληρα.

-Τα αφήνουμε να ξαναδιπλασιαστούν και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

5 Tips :

  1. Για να γίνει πιο γρήγορα ο πρώτος διπλασιασμός βάζουμε την ζύμη μας στο φούρνο στους 50 βαθμούς. Το πόσο γρήγορα θα φουσκώσει η ζύμη μας εξαρτάται από την θερμοκρασία του δωματίου μας.
  2. Την μαγιά την διαλύουμε σε χλιαρό νερό. Αν την »κάψετε» δεν θα φουσκώσει. Αυτή η ποσότητα χρειάζεται το πολύ μία ώρα ( για να μην περιμένετε άδικα).
  3. Αφού τα τηγανίσουμε τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι.
  4. Για μία πιο lite εκδοχή ψήνουμε τα ντότατ στο φούρνο σε λαδόκολλα ( φυσικά θα χάσουν κάτι σε νοστιμιά θα κερδίσουμε όμως σε θερμίδες).
  5. Για ντόνατ »γεμιστά» κάνουμε μία τρύπα στο πλάι και τα γεμίζουμε όσο είναι ζεστά.

Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!

Advertisements

About twinmirrors

https://twinmirrors.wordpress.com/
This entry was posted in Γλυκά, RECIPES and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s