Τα καλύτερα μελομακάρονα!

Υλικά:

2 κούπες λάδι

1 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού

1/4 κούπας κονιάκ

2-3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκια σόδα

7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

Για σιρόπι:

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

Για το γαρνίρισμα: 1 1/2 περίπου κούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα πρώτα 5 υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη κανέλα και το γαρίφαλο.

Ζυμώνουμε ελαφρά ρίχνοντας το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα των 5 πρώτων υλικών.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30′, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το σιρόπι, βράζουμε το μέλι με την ζάχαρη και το νερό για 5′.

Το περιχύνουμε στα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε να σταθούν έως ότου κρυώσουν εντελώς.

Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι στη μελωμένη επιφάνεια και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Γίνονται περίπου 50-60 μελομακάρονα.

Tips:

  • Δεν ‘παιδεύουμε’ την ζύμη για να μην ‘βγάλει’ το λάδι.
  • Τρυπάμε τα μελομακάρονα με ένα πιρουνάκι πριν τα βάλουμε στο φούρνο για να σιροπιαστούν πιο καλά.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα!!

Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!

About twinmirrors

https://twinmirrors.wordpress.com/
This entry was posted in Γλυκά, RECIPES and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s