Χαλβάς Φαρσάλων

        Η πρώτη συνταγή μας θα είναι γλυκιά και σίγουρα θα σας θυμίσει τα πανηγύρια με τους πάγκους γεμάτους με μεγάλα ταψιά χαλβά . Χαλβάς Φαρσάλων κεχριμπαρένιος .Σε εμάς τον λατρεύει όλη η οικογένεια γι’αυτό έψαξα και βρήκα συνταγή που κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ το κιλό ,είναι πανεύκολη και ο χαλβάς γίνεται το ίδιο υπέροχος

με αυτόν των 10 ευρώ το κιλό. Είναι το γνωστό 1 2 3 4 του σιμιγδαλένιου με κορν φλάουερ αντί για σιμιγδάλι.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες κορν φλάουερ

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη για καραμέλα

1/4 κούπα ζάχαρη για την κρούστα

αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα μπρίκι να βράσουν για να ξεφλουδιστούν. Αν θέλετε τα καβουρδίζετε λίγο , εγώ τα αφήνω έτσι.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα τέσσερα πρώτα υλικά να διαλυθούν λίγο.

Τώρα είμαστε έτοιμοι για την καραμέλα. Θέλει την προσοχή σας συνέχεια!!!

Βάλτε μέτρια φωτιά για να μην καεί και τρέχουμε . Ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά σε 3-4 δόσεις. Λιώνει η μία δόση και μετά η άλλη. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε και το μείγμα μας,

το οποίο γίνετε όλο μία μάζα και σκληραίνει. Μην τρομάζετε!!!Δεν κάνατε λάθος ,απλά θέλει ανακάτεμα για να ξαναλιώσει η καραμέλα. Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε θερμοκρασία και να βάλετε και τα αμύγδαλα. Μόλις πάρει αυτή την ωραία υφή του σαπουνέ χαλβά που αγαπάμε το βγάζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψάκι 20εκ. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα γιατί θα »βγάλει» το λάδι.

Ανάβετε τον φούρνο στο γκριλ να κάψει καλά. Πασπαλίζουμε με την λίγη ζάχαρη που κρατήσαμε και το βάζουμε στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται. Αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου έτσι ώστε η ζάχαρη να γίνει μια ωραία τραγανή κρούστα καραμέλας.

Tips

Tην πρώτη φορά που το έκανα έβαλα πολύ ζάχαρη από πάνω και μέχρι να λιώσει όλη κάηκε και μου πίκρισε. Το 1/4 είναι υπέρ αρκετό. Λίγη ζάχαρη ,καυτός φούρνος και είστε μια χαρά.

Καλή όρεξη

Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

About twinmirrors

https://twinmirrors.wordpress.com/
This entry was posted in Γλυκά, RECIPES and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s